Inzertszöveg:
1. Szüret a Hegyalján. / 2. A borok királya, a királyok bora, a folyóarany termőhelye a tokaji hegyvidék, ahol a furmint és hárslevelű szőlőt rendesen csak igen későn, október hó végén gyakran már ha a hó is leesett kezdik szüretelni. A tokaji nektár karakterét az éghajlat és a vulkanikus talaj adja meg. / 3. Az Erzsébet Tisza-híd Tokajnál. / 4. A tokaji Kopaszhegy. / 5. Szüret a tarcali állami "Hét szőlőben". / 6. Nagytermésű tőkék. / 7. Szemenként szüretelik kis bádogedényekbe a megaszalódott mazsolaszerű szemeket. Ebből készül a világhíres aszúbor. / 8. A leszüretelt szőlőt géppel "lebogyózzák" és összezúzzák. / 9. A szüretelők ebédje. / 10. Az összezúzott szőlőt lajtokban szállítják a présházba. / 11. II. Rákóczi Ferenc "szüretelő háza". / 12. Lajtürítés a présházban. / 13. A préskosarak megtöltése. / 14. A tarcali pincék. / 15. Az utolsó lajtot ünneplőbe öltözött szüretelők kísérik le a hegyről. / 16. Régi szokás szerint szőlőkoszorút nyújtanak át a gazdának. / 17. Az áldomás.
Elhangzó szöveg:
Kivonatos leírás:
Kapcsolódó témák:
-
Szakmai címkék:
-
Kapcsolódó helyek:
-
Személyek:
-
Nyelv:
Kiadó:Magyar Film Iroda Rt.
Azonosító:mh-196-01