1953. május
Magyar Filmhíradó23.
Rozs pótbeporzása a péri Micsurin Termelőszövetkezetben 1800 megtekintés, 0 hozzászólás, 1 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: Pótbeporzással a több termésért (Csőke József, Sziklai Kornél)
Elhangzó szöveg: A péri Micsurin Termelőszövetkezet a Béke Világtanács budapesti ülésének tiszteletére vállalta, hogy ötven holdnyi rozstábláján elvégzi a pótbeporzást. Két lovas ötven hold rozs beporzását fél nap alatt könnyen elvégzi. Amikor a rozs teljes virágzásban van, kötelet húznak végig a rozstáblán. A virágzó kalászok hozzáverődnek a kifeszített kötélhez, a virágpor kihull és egyenletesen szóródik szét. A pótbeporzás akkor a legeredményesebb, ha 3-4 napon keresztül megismétlik. A beporzás egyszerű agrotechnikai eljárás, mégis jelentősen emeli a terméshozamot. Természetes beporzással a kalászoknak csak 70%-a termékenyül meg. Pótbeporzással pedig 95 %-a, ami 2-3 métermázsa többletet jelent holdanként. Ha az országban minden táblán elvégzik a pótbeporzást, csak a többlettermésből 220 km hosszú vagonsort lehetne megtölteni.
Kivonatos leírás: Rozstábla Pér (Győr-Moson-Sopron megye) település határában. A pótbeporzás műveletének bemutatása (két lovas kifeszített kötéllel a virágzó rozstáblában, a kalászokból kihulló virágpor). Animációs ábrák (kördiagram és térkép) a természetes és a pótbeporzás terméshozamának különbségéről.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MHDF
Azonosító:mfh-53-23-01

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem