1954. március
Magyar Filmhíradó10.
Tudósok a mezőgazdaságért 1221 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg:
Elhangzó szöveg: A Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa a Munka Vörös Zászló érdemrendjével tüntette ki Schandl József akadémikust, az Állattenyésztési Kutatóintézet igazgatóját. Schandl professzor a juhgazdaság növelésében elért kutatómunkája eredményeiért kapta magas kitüntetését. Kísérleteivel bebizonyította, hogy a fejés nem csökkenti a gyapjúhozamot. Ezt mutatja a mikroszkopikus vizsgálat is. A fejt juh gyapjának szála megfelelő hosszúságú és vastagságú. Ammóniás gőzben az ausztráliai hófehér gyapjú színe is sárgásra festődik. A kísérlet bizonyította, hogy a magyar juh gyapja is fehér, csak az istállótrágya ammóniákos kigőzölgése sárgítja meg. Ezért a juhokat szellősre épített, pajtaszerű aklokban kell tartani ? mondotta Schandl akadémikus az ország állattenyésztő küldöttségének. A juhtenyésztésben első követelmény a legnagyobb tisztaság, ezért célszerű a fejő kaloda használata. A tisztán kezelt tej és sajt mentes minden mellékíztől és szagtól - állapítják meg a tanulmányi látogatáson részt vett állattenyésztők. Schandl akadémikus kutatómunkában elért sikerei nagyban segítik juhállományunk fejlesztését, a tej- és gyapjúhozam növelését.
Kivonatos leírás: Dobi István beszél. Schandl József meghajolva átveszi a kitűntetést. Schandl Józsaf a laboratóriumban, kísérletezik. Schandl József gyapjúmintákkal a kezében. Pajtaszerű juhaklok. A küldöttség. Juh fejése. Kóstoló: tej és sajt. Schandl József magyaráz. Juhnyáj.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MHDF
Azonosító:mvh-54-10-04

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem