1955. július
Magyar Filmhíradó27.
Ünnepi ülés San Franciscoban az ENSZ megalakulásának tíz éves évfordulóján (A békés nemzetközi együttműködésért) 195 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg:
Elhangzó szöveg: San Francisco. Tíz évvel ezelőtt itt alakult meg az Egyesült Nemzetek Szervezete. A jubileum alkalmából ünnepi ülésszakot tartottak. Az ülésen hatvan nemzet kormányának képviselői vettek részt. McMillen, Anglia külügyminisztere. Dulles az Egyesült Államok és Pinay Franciaország külügyminisztere. A szovjet delegációt Molotov külügyminiszter vezeti. A felszólalások sorát Eisenhower, az Amerikai Egyesült Államok elnöke nyitotta meg. Hatalmas érdeklődés mellett tett nyilatkozatot Molotov, a Szovjetunió külügyminisztere. Méltatta az Egyesült Nemzetek Szervezetének jelentőségét, amelynek, mint mondotta, az a legfőbb feladata, hogy biztosítsa a népek békéjét, barátságát és együttműködését.
Kivonatos leírás: San Francisco hídja és a város látképe. A San Francisco War Memorial and Performing Arts Center madártávlatból. Az ünnepség helyszínén zászlók. Érkező vendégek: Macmillan angol külügyminiszter, Dulles amerikai külügyminiszter, Pinay francia külügyminiszter. Molotov érkezik. Tárgyalóterem, Eisenhower beszédet mond /hangja nem hallható/. Felszólal Molotov. Fotósok. A négyek: Pinay, Molotov, Macmillan, és Dulles egymás mellett.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MHDF
Azonosító:mfh-55-27-10

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.