1968. június
Magyar Filmhíradó23.
Sajtkészítés Répcelakon 1097 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: Így készül a…(Borsodi Ervin, Drahos Kálmán)
Elhangzó szöveg: A répcelaki sajtgyárban naponta 60.000 liter tejet dolgoznak fel. Ez a kád éppen tíz darab félmázsás ementáli nyersanyagát képes befogadni. A tejbe úgynevezett sajtkultúra kerül, megkezdődik az érés. 24 órás keverés után összeáll a nyers sajttömb. Egy-egy félmázsás malomkőnyi tömbnek a 10 százaléka csorog ki a prés alatt. Egy napon át préselik, azaz sajtolják, innen a sajt elnevezés is. Az így előkészített sajttömbök modern, légkondicionált érlelőbe kerülnek. Itt háromhetes pihentetéssel egyenletes, 25 fokos hőmérsékleten tartják az ementálit. Érés közben kialakulnak belsejében az e sajtra annyira jellemző lyukak. S ha mindez megtörtént már csak csomagolni kell. Végül az ementálit újabb lyuk árán ellenőrizi az íz-brigád. [Egy nő, szinkron]: "Ez milyen finom!"
Kivonatos leírás: Sajtkészítés: érlelés kádakban, préselés, újabb érlelés majd csomagolás, ízlelés.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:Budapest Filmstúdió
Azonosító:MFH_1968_23-05

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem