1977. január
Magyar Filmhíradó2.
Egy budapesti gyorsétteremben 2326 megtekintés, 0 hozzászólás, 1 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:
123

Adatlap

Inzertszöveg: Egy nap egy gyorsbüfében (Gárdos Péter, Kiss I. György)
Elhangzó szöveg: A vendéglátóipar, s ezen belül is a nagyforgalmú önkiszolgáló éttermek állandóan az érdeklődés homlokterében állnak. Mint mindenütt, itt is sok az eredmény, sok a gond is. Hosszú időn át figyeltük kameránkkal egy önkiszolgáló étterem hétköznapját, dolgozóinak kemény munkáját és a nagy forgalom során előforduló figyelmességeket és figyelmetlenségeket. (nő telefonál, szinkron): "Tizenöt sertéskaraj, tizenöt sertéscomb, 25 kiló sertés lapocka, tíz sertés tarja, 25 kiló sertés dagadó, ha nincs dagadó, akkor legyen szíves a lapockából 50 kilót!" (ellenőrnő és séf, szinkron): " – Gulyásleves? – Igen bográcsgulyás… – Íze jó! Csipetke van benn? – Van igen! – Pirított sertésmáj sósburgonyával megy, ugye? – Igen. – Jó! A sertéspörköltet, séf úr. kérem kicsit lezsírozni, mert a vendég ma már nem óhajtja ezt a nagyon zsírosat! Jó?" (egy nő a pultnál, szinkron): "Kérném szépen az üzletvezetőt, mert az ételeket próba-vásároltam és minőségvizsgálatra szeretném elvinni Kereskedelmi Egységellenőrző Intézettől!" (női munkatárs, szinkron): "Tessék hátra fáradni az irodába. Tessék csak jönni, majd viszem, jó? Nagyobb gyakorlatom van rá!" (telefonbeszélgetés, szinkron): "– Tessék! – Jó napot kívánok! A Magyar Filmhíradó számára szeretnék érdeklődni a néhány napja lezajlott KERMI vizsgálat ügyében? – Egy pillanat! Na, most a csontleves az előírtnál némileg hígabb volt, és a sertéspörkölt hús része, hát ez is kevés sajnos, 80 százalékát szolgáltatták ki. A zsírja az elegendő volt, inkább a galuska és egyéb volt kevesebb benne. És a kovászos uborka, ház ez, 10 dekát kalkuláltak egy adagba és 5 dekát szolgáltattak ki. Hát körülbelül ez az, amit tudok mondani." Az önkiszolgáló éttermek munkanapja jóval korábban kezdődik, és később fejeződik be, mint ahogy azt vendégei látják. A többezres forgalom naponta nem kis eredmény, fontos viszont, hogy a jó ízek mellett a jó hírnévre is kényes legyen minden étterem.
Kivonatos leírás:
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:Budapest Filmstúdió
Azonosító:MFH_1977_02-03

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem