1950. augusztus
Magyar Filmhíradó35.
Bányászok új normái vendégek [román, lengyel és csehszlovák élmunkások a Balatonnál] 442 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg:
Elhangzó szöveg: A tőkés Magyarország bányáiban kézi erővel, csákányozással fejtették a szenet. Szocialista bányaiparunk már több helyen alkalmazza a Szovjetuniótól kapott bányakombájnt. A szovjet részerőgép mellett dolgozó bányászok munkája könnyebb, termelésük mégis másfélszerese a réginek. Ezért tudták a bánya eddigi huszonnégy mázsás normáját harminc mázsára emelni. Az utolsó hónapban munkamódszerük javításával napi ötven mázsa fölé emelték teljesítményüket. Ugyanígy megkönnyítette a termelést a gyorsabb és könnyebb kezelésű szovjet fúrógép. A bányászt kíméli az ötvenméteres új kaparószalag is, amely a kitermelt szenet a csilléig továbbítja. A nagyszerű szovjet technika így könnyíti bányász dolgozóink munkáját, fejleszti jobb és boldogabb életüket. Mindezt a nagyszerű segítséget a termelés emelésével, az új normák túlteljesítésével köszönik meg.
Kivonatos leírás: Bányászok a vájatban. Bányász fejti a szenet csákánnyal. Bányakombájn működés közben. Fúrógéppel dolgozó bányász. Lapáttal kaparószalagra rakják a szenet. A csillébe kerül a szén.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:
Azonosító:mvh-50-35-03

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.