1964. május
Magyar Filmhíradó19.
Így készül a pianínó 699 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: Így készül a… pianínó (Fehéri Tamás)
Elhangzó szöveg: Hagyományos kemence ötletesen infraszárítóvá átalakítva. Itt szárítják a pianínó fa alkatrészeit a hangszerkészítő üzemben. A minőség megkívánja, hogy a legtöbb munkafolyamatot a nagyüzemi termelésben is kézimunkával végezzék el. Fontos pillanat a hangszer életében: az öntöttvas rámát a rezonánslapra illesztik. Ide kerülnek majd a húrok, amelyeket ugyancsak itt, a gyárban fonnak. Ebben a pianínóban 223 húrt helyeztek el, a mechanika beépítése után minden egyes kalapácsot a helyére kell illeszteni, hogy oda üssenek, ahová kell. a Musica Luxus megkapja poliészter színezésű nemes fából készült ruháját is. Amikor eztán minden a helyére kerül, a hangoló veszi birtokába a hangszert. Miután minden egyes hangot ellenőrzött, a meós keze alatt szólal meg először a pianínó. A kellemes hangú pianínókat sok országba exportálják.
Kivonatos leírás: Kemencében szárítják az alkatrészeket. Összeszerelik a pianínót – felszerelik a húrokat. Felkerül a hangszerre a név is: musica luxus. Ellenőrzik, behangolják – a meós ki is próbálja.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:Budapest Filmstúdió
Azonosító:MFH_1964_19-03

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem