Inzertszöveg:
Műhelytitkok (Szabó László)
Elhangzó szöveg:
Ennek az alkotásnak az elkészítéséhez szó szerint a leghétköznapibb kellékek szükségesek. Végy egy kiló cukrot, állandó keverés mellett, lobogó tűzön olvaszd össze masszává. Majd adj hozzá apróra vágott diót. Ezután egy lábasba teríts cukros vízzel nedvesített ruhát. Töltsd bele a massza egy részét, és egy nyers burgonyával dörgöld a lábas oldalához. Igy elkészült az alkotás alapja. A továbbiakban sok kézügyesség szükségeltetik. Egy-egy alkotó elem kiformálásához egyszerű bádogformákat alkalmazhatsz. A felmelegített massza kiváló ragasztó anyag, amely még az esküvőre készült giccsszerű galambokat is jól rögzíti. A felvert tojáshabot töltsd bele egy papírzacskóba. Eddig a recept, mert a továbbiakat már csak látni kell, és persze aki érez magában tehetséget, az tovább folytathatja a gyakorlatot. Az ünnepi tortakészítés műhelytitkát a kalocsai járás legkisebb községében, Drágszélen lestük el Bagó Ignácnétól.
Kivonatos leírás:
Kapcsolódó témák:
-
Szakmai címkék:
-
Kapcsolódó helyek:
-
Személyek:
-
Nyelv:magyar
Kiadó:Budapest Filmstúdió
Azonosító:MFH_1970_03-04