1972. június
Magyar Filmhíradó21.
A Népszerű Tudományos Filmstúdió mikró műtermében 928 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: Műhelytitok (Fehéri Tamás, Gujdár József)
Elhangzó szöveg: A sok finom étel nem egyszer tette próbára a nézők nyálmirigyeit Huszárik Zoltán Szindbád című filmjében. Az ötletes operatőr szinte soha nem látott különleges beállításokat alkalmazott. Az óriásira nagyított húsleves zsírcseppeket lenolaj segítségével imitálta. Az eredeti zsír ugyanis pillanatok alatt megdermedt, a lenolaj viszont változatlan csillogással keltette a forró leves illúzióját, akár órákon át is. Ezek a különleges filmfelvételek a Népszerű Tudományos Filmstúdió mikró műtermében készülnek. Gujdár József operatőr munkatársával most éppen egy vízinövény levéléből készít mikroszkóp preparátumot. A mikroszkóppal összeépített felvevőgép filmszalagra tudja rögzíteni mindazt, amit a műszer mutat. Íme, a levélsejtben áramló klorofill 500-szoros nagyításban. A rézgálic kristály itt látható növekedése a valóságban tíz percig tartott. Ezt nevezik a szaknyelven idősűrítésnek. Mindennapi életünk megszokott tárgyai is újszerű látványt nyújtanak a különleges objektíveken keresztül.
Kivonatos leírás:
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:Budapest Filmstúdió
Azonosító:MFH_1972_21-04

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem