1933. december
Magyar Világhíradó512.
Új magyar találmány kerékpárlopások ellen 21865 megtekintés, 1 hozzászólás, 123 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: LEÁLDOZÓBAN A KERÉKPÁRTOLVAJOK NAPJA. AZ UTÓBBI IDŐBEN FELTŰNŐEN ELHARAPÓDZOTT KERÉKPÁRLOPÁSOKAT EGY ÚJ MAGYAR TALÁLMÁNY SZELLEMES MEGOLDÁSÁVAL ÚGYSZÓLVÁN LEHETETLENNÉ TESZI. (MFI)
Elhangzó szöveg: Leszállás után a felhajtott nyeregrész lezárja a kormányt, és az így rögzített kormány lefékezi az első kereket. Az ily módon elváltoztatott gépre nem lehet felülni és azt eltolni sem lehet. A kerékpárt a tolvaj legfeljebb felemelve tudja továbbszállítani, de a figyelmet éppen ezzel tereli magára. Hasonló megoldás alkalmazható az árukihordó triciklire, azzal a különbséggel, hogy itt a felhajtott nyeregrész egyidejűleg a szekrény ajtaját is bezárja.
Kivonatos leírás:
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: Magyarország, Budapest
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MFI
Azonosító:mvh-0512-01

Címkék

-

Hozzászólások

1. kurutzm (2009-11-13 14:50:21)A felvétel helyszíne a híradókat készítő Magyar Filmiroda Rt. Könyves Kálmán körúti gyárának főbejárati kapuja. Az épületet a rendszerváltás után lerombolták és a helyén távolsági autóbusz pályaudvart építettek. Az épülethez tartozó laktanyákat és a teljes honvédelmi épületegyüttest az elmúlt években semmisítették meg. Az egykori filmgyárra, ahol a harmincas éveke elejétől 1991-ig folyt híradófilm készítés, ma tábla emlékeztet.
1-1 / összesen 1 találat
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.