1949. április
Magyar Filmhíradó15.
Kísérletek az Agrártudományi Egyetemen 1534 megtekintés, 0 hozzászólás, 0 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg:
Elhangzó szöveg: A tudomány mai munkáját a gyakorlati élet követelményei vezetik. Az Agrártudományi Egyetem melegágyaiban kikísérletezik legfontosabb ipari növényeink egyikének, a gyapotnak legrövidebb tenyészidejű fajtáját. A bolgár gyapot már bimbózik, míg a vele egyidős amerikai jóval kisebb. A kellő mennyiségű napfényt éjjel különleges fényösszetételű neoncsövekkel pótolják. A laboratóriumban az egyes fajták rosttartalmát vizsgálják meg. Az egyetem kertészetének másik részében a leghasznosabb melegágyi köztes növényeket állapítják meg. Megvizsgálják az egyes növényfélék vitamintartalmát. Megállapítják a különböző trágyaanyagok nevelő hatását. A növénynemesítésre a magyar tudósok a két világhírű szovjet tudósnak, Micsurinnak és Liszenkónak eljárását alkalmazzák. A kétféle paradicsom tulajdonságai oltás után átöröklődnek. A mezőgazdasági tudományok gyakorlati kísérleteinek jelentős részét a nagytétényi gazdaságban folytatják. Agrártudósainknak az a célja, hogy parasztságunk a kísérletek alapján fejlessze tovább mezőgazdaságunkat.
Kivonatos leírás: Gyapottermesztési kísérletek az egyetem melegházában. Laboratóriumi munkák. Kísérletek paradicsompalántákkal.
Kapcsolódó témák: -
Szakmai címkék: -
Kapcsolódó helyek: -
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MHDF
Azonosító:mfh-1949-15-02

Címkék

-

Hozzászólások

Ehhez a filmhírhez még nem érkezett hozzászólás.
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Cookie adatkezelési tájékoztatónkat itt találhatja meg.

Megértettem