1937. május
Magyar Világhíradó689.
II. Rákóczi Ferenc országos emlékünnep 36204 megtekintés, 1 hozzászólás, 2 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: II. RÁKÓCZI FERENC. A NEMZET ORSZÁGOS ÜNNEPSÉG KERETÉBEN ÁLLÍTOTT ÖRÖK EMLÉKET A MAGYAR SZABADSÁG HALHATATLAN HŐSÉNEK. (MFI)
Elhangzó szöveg: [Darányi Kálmán:] ?Magyarország függetlensége és ősi alkotmányának szabadsága érdekében vívott harcaiban, küzdelmeiben az önzetlen hazaszeretetnek és a páratlan áldozatkészségnek oly nemes példáját adta II. Rákóczi Ferenc. A szobor most elkészült. Hódolattal kérem főméltóságod engedélyét leleplezésére.? - [rádióriporter:] ?A kormányzó úr most elhagyta páholyát, hogy a kivonult honvéd csapatok díszfelvonulását megszemlélje.?
Kivonatos leírás:
Kapcsolódó helyek: Magyarország, Budapest
Nyelv:magyar
Kiadó:MFI
Azonosító:mvh-0689-02

Címkék

-

Hozzászólások

1. hohlbaum (2016-04-12 21:13:22)A szobor talpazata a Förster cég kőbányai Horog utcai telepén készült ahol az édesapám Hohlbaum Otto Ubald, a bécsi akadémiát végzett szobrászművész dolgozott - mint édesapám, úgy jóbarátja a Förster Arthur is Cseh-sziléziai német. Úgy 7 éves lehettem amikor a vörösgránit darabokból tintatartókat, hamutálcákat faraghattam, csiszolhattam - sőt plasztecinből meg is mintáztam a 'Rákóczit'. Az unokahúgom Anna, a londoni Royal Academy of Arts oszlopos tagja én meg az angol Energy Institute, Fellow-ja vagyok. Az édesapám sírja a skóciai Ardrossanban van. Hohlbaum Tivadar (2016-ban 86 évesen Angiából) https://www.kozterkep.hu/~/2415/II_Rakoczi_Ferenc_Budapest_1937.html
1-1 / összesen 1 találat
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.