1938. október
Magyar Világhíradó766.
Országzászló avatás Ipolyságon 3787 megtekintés, 2 hozzászólás, 7 megosztás
Több filmhír ebből a híradóból:

Adatlap

Inzertszöveg: Országzászló Ipolyságon. Hazafias ünnepély keretében avatták fel Ipolyság országzászlaját - a göböljárásiak ajándékát. (MFI)
Elhangzó szöveg: A fejér megyei Göböljárás község lakossága újonnan elkészült országzászlóját felajánlotta a cseh járom alól felszabadult Ipolyságnak, ahová 3 lelkes magyar egy hétig tartó úton, gyalog vitte el a nemzeti jelvényt. [...:]"Méltóságos Uram! Méltóztassék megengedni, hogy Önnek az Ereklyés Országzászló Nagybizottság Országos Ön. elnökének (Dr. Urmánczy Nándornak) a felszabadult Ipolyság drága földjéből egy Maroknyit adjak át." [...:]"Szeretett ipolysági testvéreim! Ez az ereklyés Országzászló legyen a Ti oltáratok, amelyhez imádkozni jártok, legyen egy örökké lobogó láng, a szeretetnek a lángja, amely a magyart a magyarral összeköti, de legyen ez a zászló a bosszú, a harag, a gyűlöletnek a lángja ... (is. Akik a magyar feltámadás) ... útjába merészelnek állani, dübörögni fog a föld a magyar katona léptei alatt, és ez a dübörgő orkán el fog söpörni minden akaratot és minden ellenállást, amelyet a magyar élet útjaiba emelnek!"
Kivonatos leírás:
Szakmai címkék: revízió, kultúrpolitika, honvédség
Kapcsolódó helyek: Szlovákia, Magyarország, Ipolyság
Személyek: -
Nyelv:magyar
Kiadó:MFI
Azonosító:mvh-0766-02

Hozzászólások

2. Országzászló (2009-12-20 19:59:34)Teljes szöveg. A Fejérmegyei Göböljárás község lakossága újonnan elkészült országzászló felajánlotta a cseh járom alól felszabadult Ipolyságnak, ahová 3 lelkes magyar egy hétig tartó úton gyalog vitte el a nemzeti jelvényt. Méltóságos Uram! Méltóztassék megengedni, hogy Önnek az Ereklyés Országzászló Nagybizottság Országos Ön.elnökének (Dr. Urmánczy Nándornak) a felszabadult Ipolyság drága földjéből egy Maroknyit adjak át. - Szeretett Ipolysági testvéreim! Ez az ereklyés Országzászló legyen a Ti oltáratok, amelyhez imádkozni jártok, legyen egy örökké lobogó láng, a szeretetnek a lángja, amely a magyart a magyarral összeköti, de legyen ez a zászló a bosszú, a harag, a gyűlöletnek a lángja is. Akik a magyar Feltámadás útjába merészelnek állani, dübörögni fog a föld a magyar katona léptei alatt, és ez a dübörgő orkán el fog söpörni minden akaratot és minden ellenállást, amelyet a magyar élet útjaiba emelnek!
1. Országzászló (2009-12-20 19:54:52)Az első Országzászló a visszatért területen!
2-1 / összesen 2 találat
Új hozzászólás (1000/0 karakter)
Ha a filmhírrel kapcsolatban szeretné közzétenni véleményét, kérjük,
regisztráljon, vagy lépjen be az oldalra.